Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Search

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

11 en 12 september: online bijeenkomsten over CRP-POCT 

Online scholing

Op maandag 11 september om 16.00 uur is er een online vraag-maar-raak-sessie over de implementatie van CRP-point-of-care-testing (POCT) in verpleeghuizen. En op dinsdag 12 september vindt om 20.00 uur een gratis, geaccrediteerd webinar plaats over CRP-POCT. 

De bijeenkomsten worden verzorgd door UNO Amsterdam en hebben als doel bij te dragen aan de implementatie van de Verenso richtlijn LLWI (lage luchtweginfecties bij kwetsbare ouderen). Deze richtlijn is gebaseerd op de uitkomsten van het UPCARE-onderzoek naar effectiviteit en kosteneffectiviteit van CRP-POCT in verpleeghuizen ten aanzien van antibioticagebruik voor LLWI. Dit onderzoek had als conclusie dat de inzet van de CRP-sneltest bij (mogelijke) LLWI leidt tot minder antibioticavoorschriften in verpleeghuizen, zonder negatieve klinische gevolgen voor bewoners (zie ook het artikel over dit onderzoek op POCT.nl). 

Implementatie van CRP-POCT in een verpleeghuis betekent dus meer passende zorg voor de bewoners én is tegelijk een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde strijd tegen de ontwikkeling van antibioticaresistentie. Steeds meer verpleeghuizen willen de point-of-care-test CRP inzetten in hun zorgverlening, maar de vraag is hoe dat het beste kan. Daarmee is reeds veel ervaring opgedaan, die wordt gedeeld in beide bijeenkomsten.

Vraag-maar-raak-sessie
De vraag-maar-raak-sessie ‘Implementatie van CRP-POCT in verpleeghuizen’ is interessant voor verpleeghuizen die plannen hebben voor of gestart zijn met het implementeren van de CRPpoint-of-care-testing, of die juist het proces van CRP-point-of-care-testing verder willen verbeteren. In deze sessie is er mogelijkheid om vragen stellen, wordt advies gegeven en worden ervaringen uitgewisseld. De sessie vindt plaats op maandag 11 september om 16.00 uur. Inschrijven kan hier.

Webinar
Het webinar op 12 september start om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Daarbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: 
– Wat is de meerwaarde van CRP-POCT in verpleeghuizen?
– In welke situaties kun je CRP-POCT inzetten en hoe interpreteer je de uitkomsten?
– Welke handvatten zijn er beschikbaar als je aan de slag wilt met implementatie van CRP-POCT? 
Je kunt je hier inschrijven voor het webinar. 

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Of volg ons via Linkedin!

Printtechnologieën voor POCT-doeleinden

Gebruikmaken van geavanceerde printtechnologieën, zoals 2D-, 3D- en plasma-printen kan de veelal hoge kosten reduceren van ontwerpen van point-of-care-testen (POCT’s). 

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.