Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Search

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

19 januari: Workshop inzet CRP POCT in verpleeghuizen

CRP POCT helpt ouderen in verpleeghuizen

Recent onderzoek heeft aangetoond dat aanzienlijk minder antibiotica wordt voorgeschreven in verpleeghuizen die C-reactief proteïne (CRP) point-of-care testing (POCT) inzetten bij verdenkingen op lage luchtweginfecties. Daarom organiseren Verenso en UNO een workshop op 19 januari a.s. over de inzet van CRP POCT in verpleeghuizen. 

Implementatie van CRP POCT in verpleeghuizen kan bijdragen aan betere patiëntenzorg en leidt tot minder antibioticavoorschriften. Tegelijkertijd draagt verminderd antibioticagebruik uiteraard bij aan de wereldwijde strijd tegen de ontwikkeling van antibioticaresistentie. Wil je dat ook voor je eigen verpleeghuis? Meld je dan aan voor de workshop over de inzet van CRP POCT bij lage luchtweginfecties in de verpleeghuiszorg. 

De bijeenkomst biedt deelnemers kennis en vaardigheden over het inzetten van CRP POCT bij lage luchtweginfecties. Zoals in welke situaties dit kan worden ingezet, op welke wijze en hoe je de uitkomsten interpreteert. Daarnaast biedt de workshop handvatten hoe CRP POCT kan worden geïmplementeerd in de eigen organisatie en welke hulpmiddelen daartoe beschikbaar zijn. 

Doelgroep
De workshop is geaccrediteerd en is bedoel voor artsen, physician assistants, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en managers werkzaam in verpleeghuizen, die meer willen weten over CRP POCT in het algemeen, er reeds mee werken in een verpleeghuis of Interesse/plannen hebben om CRP POCT te gaan inzetten in hun werkomgeving. 

Meer informatie en aanmelden
De interactieve workshop ‘Verminder antibioticagebruik voor lage luchtweginfecties in jouw organisatie, met CRP point-of-care testing’  vindt plaats op donderdag 19 januari, 12.00 – 17.00 uur in het Cultuur- & Congrescentrum Antropia, Driebergen-Zeist (naast het station). Voor alle informatie en aanmelden zie hier.

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Of volg ons via Linkedin!

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.