Congres Mobil Healthcare op 7 november a.s.

De techniek en technische mogelijkheden op het gebied van zorg neemt snel een hoge vlucht. Dat is noodzakelijk, want slimme ICT is absoluut noodzakelijk om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Er zijn hoge verwachtingen van e-health en mobil health (m-health). Is dat terecht? Oordeel zelf op het congres over Mobile Healthcare. Deze bijeenkomst vindt plaats 7 november a.s. Schrijf snel in, vorig jaar was het congres volgeboekt.

Het congres kent een zeer divers programma. Er is veel ruimte voor telemonitoring, zelfmeting, apps en wearebles. Want alom is het streven naar verplaatsing van zorg, van de tweede naar de eerste lijn, dicht bij huis. Met daarbij zoveel mogelijk eigen regie en zelfmanagement. Daarom komen robotica, e-consults, games for health, elektrische dossiervorming en patiëntenportalen eveneens ruim aan bod.

Ouderen
Daarnaast is er veel aandacht voor slimme ICT-oplossingen om de zelfredzaamheid en het welzijn van ouderen te bevorderen. Technologieën als sociale robots, domotica, spraaktechnologie, exergames, virtual reality, videocommunicatie kunnen daarbij worden ingezet. Technologische innovatie kan tevens personeel ondersteunen en de werkdruk verminderen.

Artificial Intelligence
Het gebruik van Artificial Intelligence (AI) in de zorg kan eveneens een zeer waardevolle aanvulling zijn. Daar zijn mooie voorbeelden van. Bijvoorbeeld het kunnen verklaren van algoritmes hoofd-, nek- en oogscans van patiënten. Gebruik van AI roept tegelijk ook nieuwe vragen op. De ontwikkelingen worden tijdens het congres uitgebreid besproken.

Alle informatie en inschrijving
Kortom: het congres Mobil Healthcare is van belang voor iedereen die te maken heeft met digitalisering en digitale innovaties in de zorg. Deelname is voor een aantal functionarissen kosteloos.

 

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Hoe beweegt de Parkinson-patiënt thuis?

Een smartwatch meet bij Parkinson-patiënten hoe het thuis gaat. Dat gebeurt doorlopend én via testen op gezette tijden. Als het ware een neurologisch onderzoek op afstand.