Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Digitaal kennisportaal over genetica

De vereniging klinische genetica Nederland (VKGN) en het Erfocentrum hebben gezamenlijk recent een landelijk digitaal kennisportaal over genetica ontwikkeld. Deze website is bedoeld voor –zoals ze dat zelf noemen- niet-genetische zorgprofessionals. Neem ook eens een kijkje op de site: www.artsengenetica.nl.

De website www.artsengenetica.nl vormt een betrouwbaar landelijk digitaal kennisportaal over genetica met  informatie die de zorgprofessional ondersteunt bij vragen over genetica die opkomen tijdens het spreekuur. Zoals: is er bij deze patiënt met kanker in de familie een reden voor genetisch onderzoek? Zijn er regionale spreekuren van de klinische genetica waarnaar ik mijn patiënt kan verwijzen? 

Informatief

Tevens bevat de site praktische informatie over het zelf aanvragen van genetische diagnostiek en achtergrondinformatie over genetica en erfelijke ziekten. Daarnaast is er verdiepingsinformatie over (basis)genetica en beknopte informatie met relevante links over vele verschillende erfelijke aandoeningen. De site is mogelijk gemaakt door financiering vanuit het onderzoeksprogramma Personalised Medicine van ZonMw.

Website voor en door huisartsen

Dit digitale kennisportaal kan worden gezien als een aanvulling op de website huisartsengenetica.nl. Dit is eveneens een website over genetica, die specifiek is ontwikkeld voor en door huisartsen. De informatie biedt dan ook ondersteuning voor de huisarts in de spreekkamer. Ook op deze site is snel en makkelijk antwoord te vinden op vragen rondom genetica. De website biedt daarnaast ook ondersteuning bij het gesprek met de patiënt over erfelijkheidsonderzoek, familieanamnese, ondersteunen bij beslissen, informeren over risico’s bij consanguïniteit. Daarnaast bevat het informatie over relevante bijeenkomsten en tal van nuttige links.

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Passende financiering voor telemonitoring

Digitalisering neemt een hoge vlucht, ook in de zorg. De regelgeving loopt echter achter. Maar nu is er toch financiering voor telemonitoring. Een handreiking licht de wijze toe.

POCT-congres 21 en 22 mei

Op het POCT-congres op 21 en 22 mei in Rome komen talloze presentaties aan bod over alle aspecten, ontwikkelingen en innovaties in point-of-care-testing wereldwijd.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.