Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Search

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Samenwerking Medtronic en Novo Nordisk voor diabetes type I

Medtronic en Novo Nordisk gaan samenwerken om te komen voor nieuwe digitale oplossingen voor diabetespatiënten. Daartoe combineren ze hun technologieën. Dat wil zeggen: ze willen de monitoring-apparaten van Medtronic integreren met de slimme insulinepennen van Novo Nordisk. Met als doel glucosemonitoring en insulinedosering ineen.

Novo Nordisk was al van plan om volgend jaar twee nieuwe slimme insulinepennen op de markt te introduceren, namelijk de NovoPen 6 en de NovoPen Echo Plus  die via bluetooth in verbinding staan met de mobiele telefoon (Android en iOS-apparaten). De pennen houden onder andere bij hoeveel insuline er op een dag al gespoten is. Een bluetooth-optie voor voorgevulde wegwerp-pennen zit eveneens in de planning.

Gebruik van slimme technologie
De CGM-apparaten (Continue Glucosemonitoring), inclusief het Guardian Connect-systeem zullen deze pennen ondersteunen. Daartoe wordt het CGM-systeem van Novo Nordisk bijgewerkt. CGM biedt de patiënt continu inzicht in de glucosewaarden. Guardian Connect meet en verzend via een sensor met zender elke 5 minuten de glucosewaarden.  Dit is via een app te volgen. Het is tevens mogelijk om een voorspellende alarm in te stellen voor een dreigende hypo of hyper.

Het integreren van beide technologieën zal het zelfmanagement van de diabetes van patiënten ten goede komen en aanzienlijk vergemakkelijken. Met de informatie kunnen ze beter de juiste beslissingen nemen over het beheer van hun glucosespiegel.

Alliantie Abott / Sanofi
Het is niet de enige bedrijfssamenwerking op het gebied van diabetes. Abbott heeft aangekondigd om een dergelijke samenwerking aan te gaan met Sanofi. De alliantie wil gegevens gaan delen tussen de FreeStyle Libre glucosemonitoring mobiele app en de cloud-software van Abbott met de insulinepennen, apps en cloud-software van Sanofi, die op dit moment worden ontwikkeld.

 

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Of volg ons via Linkedin!

Zouttest bij overmatige vochtinname

Een zouttest kan bij een polydipsie-polyurie syndroom aantonen of dit ‘gewoon’ overmatige vochtinname met overmatig plassen betreft, of dat AVP-deficiëntie de oorzaak is. 

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.