Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Search

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

SensUs 2024 in het teken van het continu monitoren van nierinsufficiëntie

Op 29 augustus vindt in Eindhoven het SensUs 2024-evenement plaats: een internationale studentenwedstrijd op het gebied van sensoren voor gezondheid. Tijdens dit evenement strijden studententeams vanuit de hele wereld tegen elkaar met hun innovatieve sensoren voor het continu monitoren van acute nierinsufficiëntie ofwel acute kidney injury (AKI).

De snelle innovatie van biosensoren staat jaarlijks centraal in de SensUs-wedstrijd. Biosensoren spelen een cruciale rol in de gezondheidszorg, maar ook bij milieumonitoring en bij het monitoren van voedselkwaliteit. 
Ieder jaar zet SensUs de ontwikkeling en het testen van sensoren op één bepaald facet van de gezondheidszorg in de spotlights. Dit jaar gaat het om het ontwerpen, bouwen en testen van sensoren die specifiek gericht zijn op het continu meten van creatinine voor het monitoren van nierfalen, een aandoening waarbij een of beide nieren hun renale functie verliezen. 

Deelname
Om deel te nemen aan SensUs 2024 moet een universiteit of hogeschool een team registreren op de SensUs-website. Het team maakt plannen, krijgt daarop feedback en gaat aan de slag met de ontwikkeling van zowel een sensor als een plan hoe de sensor naar de markt kan worden gebracht. 

Naast een internationale studentencompetitie voor sensoren organiseert SensUs ook het High Schools project. Dit project is opgezet om jonge talenten te enthousiasmeren voor technologie en hen uit te dagen hun eigen sensorconcept te ontwikkelen. De winnaars van deze competitie presenteren tijdens het SensUs-evenement hun ontwerp. 

SensUs organiseert in dezelfde week ook een wetenschappelijk symposium over nieuwe sensoren voor het continu meten van biochemische stoffen. Het symposium vindt in Eindhoven plaats en kan ook online bekeken worden. 

Presentatie
Tijdens SensUs 2024 kunnen de studententeams hun innovatieve sensoren voor het monitoren van AKI presenteren aan een panel van experts en aan het publiek. Er zijn diverse prijzen voor de meest innovatieve en effectieve sensoren. 

Alle informatie
De SensUs week vindt plaats van 26 t/m 29 augustus a.s. op de TU/e campus in Eindhoven. Zie alle gegevens op de site van SensUs

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Of volg ons via Linkedin!

Zouttest bij overmatige vochtinname

Een zouttest kan bij een polydipsie-polyurie syndroom aantonen of dit ‘gewoon’ overmatige vochtinname met overmatig plassen betreft, of dat AVP-deficiëntie de oorzaak is. 

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.