Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Search

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Zorg op afstand: vaak een goed alternatief

Digitaal contact tussen zorgverleners en patiënten op afstand neemt toe. Vaak is dit een goed alternatief voor een fysieke afspraak. Telebegeleiding, e-consults, beeldbellen, monitoring op afstand, noem maar op. Om patiënten, maar ook zorgverleners, te wijzen op de mogelijkheden is de campagne ‘Thuis kan het ook’ gestart. Daarbij is ook veel informatie over zorg op afstand gebundeld voor zorgprofessionals.

De campagne is een vervolg op de campagne van vorig jaar, die zich alleen op telebegeleiding richtte. Nu ligt de focus vooral op de mogelijkheden van beeldbellen en appen.

Voordelen digitaal contact

Door de pandemie hebben appen en beeldbellen met zorgverleners een enorme vlucht genomen. Daardoor konden afspraken toch doorgaan, ondanks dat patiënten niet naar de huisarts of het ziekenhuis mochten. Maar beeldbellen of appen is er niet alleen voor situaties waarin een fysieke afspraak niet mogelijk is. Deze campagne benadrukt juist de voordelen van digitaal contact, dat net zo persoonlijk en vertrouwd kan zijn als een bezoek aan een zorgverlener.

Informatie voor zorgprofessionals

Voor zorgprofessionals bevat de website Thuiskanhetook.nl een aparte pagina voor zorgprofessionals. Daar staan zeer veel handige tips en talloze links over beeldbellen, e-consulten, app-contact en telebegeleiding met een patiënt. Algemene informatie, digitale oplossingen, checklists, e-consulten, zorginnovaties, zorg op afstand, enz. Neem er vooral eens een kijkje!

Daarnaast zijn er twee communicatietoolkits om de voordelen van beeldbellen en appen onder de aandacht van de patiënten te brengen. Daartoe zijn er tal van materialen ontwikkeld, die vrij te gebruiken zijn.

Thuiskanhetook is een samenwerking van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Vliegwielcoalitie (digitale transformatie in de zorg).

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Of volg ons via Linkedin!

VR-technologie voor bloedgasanalyse

Visual Blood: een methode om met VR point-of-care bloedgasresultaten te interpreteren. Anesthesiologen kunnen daarmee mogelijk makkelijker patronen herkennen.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.