
Digitaal contact tussen zorgverleners en patiënten op afstand neemt toe. Vaak is dit een goed alternatief voor een fysieke afspraak. Telebegeleiding, e-consults, beeldbellen, monitoring op afstand, noem maar op. Om patiënten, maar ook zorgverleners, te wijzen op de mogelijkheden is de campagne ‘Thuis kan het ook’ gestart. Daarbij is ook veel informatie over zorg op afstand gebundeld voor zorgprofessionals.
De campagne is een vervolg op de campagne van vorig jaar, die zich alleen op telebegeleiding richtte. Nu ligt de focus vooral op de mogelijkheden van beeldbellen en appen.
Voordelen digitaal contact
Door de pandemie hebben appen en beeldbellen met zorgverleners een enorme vlucht genomen. Daardoor konden afspraken toch doorgaan, ondanks dat patiënten niet naar de huisarts of het ziekenhuis mochten. Maar beeldbellen of appen is er niet alleen voor situaties waarin een fysieke afspraak niet mogelijk is. Deze campagne benadrukt juist de voordelen van digitaal contact, dat net zo persoonlijk en vertrouwd kan zijn als een bezoek aan een zorgverlener.
Informatie voor zorgprofessionals
Voor zorgprofessionals bevat de website Thuiskanhetook.nl een aparte pagina voor zorgprofessionals. Daar staan zeer veel handige tips en talloze links over beeldbellen, e-consulten, app-contact en telebegeleiding met een patiënt. Algemene informatie, digitale oplossingen, checklists, e-consulten, zorginnovaties, zorg op afstand, enz. Neem er vooral eens een kijkje!
Daarnaast zijn er twee communicatietoolkits om de voordelen van beeldbellen en appen onder de aandacht van de patiënten te brengen. Daartoe zijn er tal van materialen ontwikkeld, die vrij te gebruiken zijn.
Thuiskanhetook is een samenwerking van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Vliegwielcoalitie (digitale transformatie in de zorg).