Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Search

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Saltro treedt komend jaar toe tot Unilabs

Unilabs is Europees marktleider in diagnostiek met laboratoria in 16 landen, met 12.000 medewerkers en een omzet van een miljard euro.  Per 1 januari a.s. treedt diagnostisch kenniscentrum Saltro toe tot Unilabs. Op korte termijn verandert er overigens weinig voor zorgprofessionals, zorgvragers en samenwerkingspartners. De NZa moet de transactie nog goedkeuren.

Saltro zegt in haar berichtgeving dat de toetreding tot de internationale diagnostische groep is ingegeven door de noodzaak om te anticiperen op de ontwikkelingen in de zorg in Nederland. De  tarieven die zorgverzekeraars betalen voor diagnostiek staan onder druk. Technologische ontwikkelingen en de veranderende eisen en wensen van patiënten vragen om een nieuwe stap. Die is nodig om te kunnen blijven investeren in innovatie. Maar ook om de continuïteit te kunnen garanderen voor professionals, zorgvragers en medewerkers.

Voordelen schaalgrootte

De opschaling biedt Saltro meer mogelijkheden tot vernieuwing van de diagnostiek. Daarbij gaat het vooral om technologie, data en ICT. Zaken die bij voorkeur internationaal aangepakt kunnen worden. De schaalgrootte biedt bovendien belangrijke inkoopvoordelen en kansen voor het delen van kennis en uitwisselen van diensten en producten tussen de laboratoria die deel uitmaken van Unilabs.

Saltro ziet met deze aansluiting kansen om de diagnostiek verder te versterken en te positioneren. Diagnostiek is cruciaal voor de medische besluitvorming. Saltro wijst op vernieuwingen die ze de laatste jaren heeft geïmplementeerd. Zoals het Uitslagenportaal, waarmee zorgprofessionals direct inzage hebben in de resultaten van hun laboratoriumonderzoek. De uitslagen zijn voorzien van duiding en behandeladvies. En Directlab ontwikkeld: een digitale dienst waarmee mensen zichzelf thuis betrouwbaar kunnen testen op bijvoorbeeld soa’s. Saltro gaat e-health diensten uitbreiden.

Academische Werkplaats

Om de maatschappelijke doelstelling van de oorspronkelijke stichting Saltro te behouden, wordt de koopsom ondergebracht bij een zogenoemde Academische Werkplaats met een wetenschappelijke opdracht. In deze stichting worden nieuwe diagnostische concepten en standaarden ontwikkeld, gevalideerd, geëvalueerd en geanalyseerd.

Goedkeuring

De ondernemingsraad, cliëntenraad, adviesraad en de raad van toezicht gaan akkoord de overname. De komende maanden moeten diverse overheidsinstanties, waaronder de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de transactie nog goedkeuren. Uitsluitsel wordt aan het eind van het jaar verwacht.

Over Saltro

Met ongeveer 200 locaties en ruim 600 medewerkers behoort Saltro tot de grootste diagnostische centra van Nederland. Zie www.saltro.nl

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Of volg ons via Linkedin!

VR-technologie voor bloedgasanalyse

Visual Blood: een methode om met VR point-of-care bloedgasresultaten te interpreteren. Anesthesiologen kunnen daarmee mogelijk makkelijker patronen herkennen.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.