Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Vele gezondheidsmetingen in één app


Via één app op een iPhone tal van vitale waarden meten. En daardoor in één minuut weten hoe het staat met de bloeddruk, hartslag, saturatie, stress, ademhalingsritme, zuurstofgehalte in het bloed en de Hb- en HbA1c-bloedsuikerwaarden. Dat is wat de CheckMySelf-app biedt. 

De CheckMySelf-app wordt nog verder uitgebreid met cholesterol, de hoeveelheid bloedplaatjes en eiwit in het bloed, aldus de ontwerpers van deze app. De technologie is gebaseerd op remote Photoplethysmografy (rPPG) die op afstand volumeverandering registreert van de huid en de ogen, gecombineerd met AI-gestuurde data van vergelijkbare waarnemingen.

Zelfmanagement
CheckMySelf past dus prima in het streven naar meer zelfmanagement. Door regelmatig vitale functies en andere gezondheidsindicatoren te controleren, krijgen mensen inzicht in hun eigen gezondheid en welzijn. Bovendien kunnen ze vroegtijdig veranderingen of problemen opmerken. Dit kan helpen om weloverwogen beslissingen te nemen ten aanzien van de eigen levensstijl en eventuele zorgvragen. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor mensen met een chronische aandoening. Hoewel CheckMySelf nuttig kan zijn bij het ondersteunen van zelfmanagement heeft het geen certificering als medisch hulpmiddel en is het geen vervanging voor professionele medische zorg, zo benadrukken de makers van de app. In principe geldt dat voor alle gezondheidsapps, maar het is daarom dus juist bij deze app de vraag in hoeverre de klinisch-chemische parameters (Hb, HbA1c) betrouwbaar zijn. 

Meer informatie
Zie ook het artikel Revolutionaire app zet zelfdiagnostiek op de kop op Dutch Health Hub. 

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Glucosemeting met een smartwatch

Glucosemeting via een smartwatch. Apple werkt hieraan en de K’Watch van PKvitality is reeds in een studie getest. De proefpersonen zijn enthousiast over het gebruiksgemak.

DNA: thema ’s en randvoorwaarden

Om te komen tot een visie en beleidsplan heeft VWS aan het RIVM gevraagd een ‘veldconsultatie’ te houden over DNA-technologie. Wat zijn de thema ’s en de randvoorwaarden?

POCT-congres 21 en 22 mei

Op het POCT-congres op 21 en 22 mei in Rome komen talloze presentaties aan bod over alle aspecten, ontwikkelingen en innovaties in point-of-care-testing wereldwijd.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.