Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

3 oktober: Mobile Healthcare congres

Innovatie krijgt een podium

De zorg moet zich voorbereiden op ingrijpende veranderingen. En die transformatie zal onder meer gepaard gaan met veel meer inzet van digitalisering, domotica, point-of-care-testen, telemonitoring en gezondheidsapps. Het Mobile Healthcare congres gaat in op dergelijke digitale zorginnovaties & technologieën.

De voortschrijdende technologie moet ondersteuning bieden aan de zorgtransformatie. Technologische hulpmiddelen zijn essentieel voor personalised healthcare en preventieve gezondheidszorg. Dat vraagt om samenwerken en kennisdelen, met creativiteit en lef. Er is een nieuwe manier van denken en werken nodig. 

Gevarieerd programma
Het Mobile Healthcare congres 2022 biedt zorgprofessionals en innovatoren hiertoe een podium. Er zijn verschillende prominente sprekers, waaronder minister Ernst Kuipers. In het Toekomst van de zorg-debat bespreken enkele hoogleraren (waaronder Harry van Goor, Radboud UMC; Wim Groot, Maastricht University; Nico van Meeteren, Erasmus MC; Floortje Schepers, UMCU en Niels Chavannes, LUMC) hun visie op de digitale transformaties. 

Tevens zijn er vier sessierondes, met steeds een keur aan onderwerpen. Enkele voorbeelden: leren van digitale transformaties uit andere sectoren, het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en data-driven healthcare. Met zowel succesverhalen als lessons learned. Tot slot vindt de Innovation Award-uitreiking plaats en wordt de prijs voor Digitale Zorgprofessional 2022 toegekend. Na afloop is er gelegenheid om collega’s te spreken tijdens de netwerkborrel. 

Alle informatie
Het Mobile Healthcare congres 2022 vindt plaats op 3 oktober 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht. Zie het volledige programma, met sprekers en wijze van inschrijving. 

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Passende financiering voor telemonitoring

Digitalisering neemt een hoge vlucht, ook in de zorg. De regelgeving loopt echter achter. Maar nu is er toch financiering voor telemonitoring. Een handreiking licht de wijze toe.

POCT-congres 21 en 22 mei

Op het POCT-congres op 21 en 22 mei in Rome komen talloze presentaties aan bod over alle aspecten, ontwikkelingen en innovaties in point-of-care-testing wereldwijd.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.