Meteen naar de inhoud

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

Search

Onafhankelijk informatieplatform voor zorgverleners over Point-of-Care Testing

App voorkomt onnodig poli-controlebezoek

Patiënten met eenvoudige, stabiele letsels, zoals botbreuken, verstuikingen en lichte verwondingen, die zijn gezien op de SEH, hoeven dankzij een app niet standaard meer terug te komen op de polikliniek. Met de Virtual Fracture Care app kunnen zij thuis werken aan hun herstel. Deze app biedt informatie over het letsel, het behandelplan, het hersteltraject en bevat ook oefeningen en instructievideo’s.

Patiënten die met dergelijke letsels op de SEH zijn behandeld, moeten vaak standaard terugkomen voor policontroles. Een controlebezoek is echter lang niet altijd nodig bij dit soort eenvoudige letsels. Traumachirurgen van het St. Antonius ontwikkelden daarom met collega’s van OLVG de Virtual Fracture Care app, waarmee patiënten thuis aan hun herstel kunnen werken. De app geeft de patiënt in zijn eigen omgeving informatie over het letsel, het behandelplan en het hersteltraject. Ook bevat de app oefeningen en instructievideo’s. Dit is een primeur in Nederland.

Win/win

Deze werkwijze biedt veel voordelen. Een verlaging van de werkdruk voor het ziekenhuis en daardoor meer capaciteit voor de behandeling en controle van andere patiënten. En het bespaart patiënten die de app gebruiken voor hun verdere herstel een bezoek aan het ziekenhuis.

Breuklijn

De Virtual Fracture Care app is gratis te downloaden voor iedereen. Naast de informatievoorziening via de app is er een speciaal telefoonnummer (de ‘Breuklijn’) die patiënten kunnen bellen met vragen, bijvoorbeeld wanneer zij toch klachten houden. Het blijft dan uiteraard mogelijk om toch een controleafspraak te maken.

Goed ontvangen

De nieuwe werkwijze is medio augustus ingegaan op alle locaties van het St. Antonius Ziekenhuis en is goed ontvangen door patiënten. Andere ziekenhuizen hebben inmiddels interesse getoond in de Virtual Fracture Care app. Zie de berichtgeving hierover op de site van het St. Antonius Ziekenhuis.

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse POCT.nl nieuwsbrief!

Of volg ons via Linkedin!

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.

Mis nooit meer het belangrijkste POCT nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends over Point-of-Care Testing.